top of page

Diagnostische hulpmiddelen

Neurotransmittertest

De neurotransmittertest is een vragenlijst die de stand van zake van 4 neurotransmitters in beeld brengt: dopamine, acetylcholine, gaba en serotonine. De neurotransmittertest kan deel uit maken van de intake en geeft aanvullende informatie die belangrijk kan zijn bij de aanpak van je gezondheidsproblemen. Naast deze vragenlijst maak ik vaak gebruik van de oligovragenlijst en de biogene amine lijst.

Levend Bloed Analyse (LBA)

TIJDELIJK BUITEN GEBRUIK

De Levend Bloed Analyse (LBA) is een diagnostische onderzoeksmethode waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed. Ik kijk dan naar de vorm en de activiteit van de bloedcellen. Levend Bloed Analyse vormt een interessante aanvulling op de klassieke bloedanalyse. De activiteit van de witte bloedcellen, de vorm van de rode bloedcellen, de aanwezigheid van andere partikels, eiwitstoringen en vrije radicaalactiviteit kunnen waargenomen worden. De afwijkingen in de vorm van bijvoorbeeld de witte bloedcellen of in de levendigheid van de cellen kunnen een aanwijzing geven naar de oorzaak van de klacht. 

voedingsdagboek

Het voedingsdagboek geeft mij een goed beeld van wat jij zoal binnenkrijgt. Door jou te vragen een voedingsdagboek bij te houden kan ik zien of jij de juiste voedingsmiddelen in je voeding hebt zitten. Ook kan ik nagaan bij welke voeding jij last van je maag of darmen krijgt, of bijvoorbeeld hoofdpijn of huiduitslag. Het voedingsdagboek wordt vaak na de intake ingezet en in het vervolgconsult besproken.

Ontlasting-, bloed-, speeksel- en urinetesten

Om duidelijk te krijgen wat er precies aan de hand is kunnen verschillende laboratoriumtesten ingezet worden. Afhankelijk van de klachten kijk ik samen met jou welke test op zijn plek is. Lab-testen worden altijd naar een laboratorium gestuurd. De uitslagen komen bij mij binnen en ik bespreek ze vervolgens met jou in een consult of per email. Je krijgt ook altijd zelf de uitslagen van mij per email.

bottom of page