top of page

over BeeBetter 

en Marga van Aalst

drs Marga van Aalst: bewegingswetenschappr en Orthomoleculair Therapeut

BeeBetter is de Orthomoleculaire

Praktijk van drs Marga van Aalst

Specialisaties

 

Stress/burn out

Vermoeidheid

Schildklierproblemen

Allergie & sensitiviteit

Darmproblemen en darmonderzoek

Hormonen & Menopauze

Detox/ontgifting

Levend Bloed Analyse

bij2.jpg
bijtje gifgroen spiegel.png
bijtje gifgroen spiegel.png
Passie voor gezondheid

Van huis uit ben ik Bewegingswetenschapper met een passie voor gezondheid en natuur. Ooit ben ik afgestudeerd op de rol van beweging bij postmenopauzale osteoporose en daarna heb ik meer dan 20 jaar gewerkt als onderzoeker. Maar toen ik orthomoleculaire therapie ging studeren, viel alles op zijn plek. Ik geloofde altijd al in het belang van goede, natuurlijke voeding en beweging, maar in de opleiding voor orthomoleculair therapeut (bij SEO) en darmspecialist (bij RP) leerde ik hoe onze cellen functioneren, wat ze nodig hebben en hoe het kan dat de juiste stoffen de cellen soms niet bereiken (even heel simpel gezegd).

 

Specialisaties

In de jaren na mijn opleiding voor Orthomoleculair Therapeut richtte ik Your Better Health op en  begon met allerlei specialisatie-opleidingen zoals Schildklierproblematiek, Stress en Burn out, Darmproblematiek, Detox en ontgiften, Neurotransmitters, Allergieën, Levend Bloed Analyse, Menopauze, Hormonen, ADHD/ADD, autisme, darmtherapie, eetstoornissen en meer. Kortom het was moeilijk kiezen en alles hangt met elkaar samen. Ik heb in deze jaren vele zeer inspirerende docenten gehad, allemaal met hart voor de cliënt. En ze hebben me veel geleerd over gezondheidsproblematiek en therapie. 

Natuurlijk

Na een jaar ben ik verder gegaan met BeeBetter. Naast gezondheid is de natuur belangrijk voor mij: wij mensen zijn onderdeel van de natuur en wij kunnen niet bestaan zonder natuur en echte natuurlijke voeding. De fastfood hype, kant en klare maaltijden en snack cultuur hebben gezorgd voor grote problematiek: ongezondheid, obesitas en het steeds jonger beginnen van chronische aandoeningen zoals DM II en auto-immuunziekten. Ook heeft het gebruik van glyfosaat en andere pesticide, BPA in plastic, luchtvervuiling, pfas en andere toxische stoffen in ons water en onze lucht, maar ook in huidproducten en schoonmaakmiddelen, etc,  ongekende proporties aangenomen met alle gevolgen van dien voor de gezondheid. 

 

Microbioom

De Bij is voor mij het symbool van wat er allemaal misgaat in onze natuur en landbouw waar het bestrijden van alle mogelijke plagen met gecompliceerde middelen gebeurd. Dit bestrijden van insecten, schimmels, microben, onkruid etc. heeft ook zijn effect op bijen, wespen, libellen, vogels, knaagdieren en de mens. Wij zijn ook natuur. Planten, dieren, schimmels, microben, we hebben ze allemaal nodig. Wij, onze huid, onze darmen, bestaan ook uit miljarden microben (het microbioom) waar wij in symbiose mee samen leven en die zorgen dat wij gezond blijven. Middelen als glyfosaat, het werkzame bestanddeel van Monsanto's pesticide, richten een slachting aan in onze darmen.

 

Toxische stoffen

Bestrijdingsmiddelen, chemische middelen, schoonmaakmidde-len, PBA uit plastic, pfas, luchtvervuiling, geuraroma's, zware metalen, nano plastics, etc. hebben allemaal invloed op onze gezondheid, deels door het vernietigen van onze lichaamseigen microben en het verstoren van onze hormonen, en deels door onze organen te zwaar te belasten. Ook in biologische voeding worden restanten van glyfosaat, microplastic en vele bestrijdingsmiddelen terug gevonden, omdat we helaas geen veilig plekken meer hebben. Ook ongeboren baby's krijgen al via de navelstreng deze stoffen binnen. Het wordt een steeds grotere opgave om gezond te blijven. Een goed ontgiftingssysteem is dan van vitaal belang. Om gezond te blijven is het enerzijds van belang dat ons lichaam alle stoffen afvoert die toxisch zijn voor het lichaam (hier ligt een grote rol voor de lever), maar anderzijds wil je ook het contact met deze toxische stoffen zoveel mogelijk vermijden. In mijn praktijk zal ik vaak inzetten op het ondersteunen van de ontgifting en het vermijden van contact met toxische stoffen.

 

Jouw gezondheid staat centraal

In mijn praktijk staat jouw gezondheid centraal en ga ik met jou op zoek naar de oorzaak van je problemen: dat kan gaan van voedingstekorten door stress, medicijngebruik, erfelijke belasting, enzymtekorten, candida-, bacterie- en virus- en parasietinfecties, toxische stoffen tot allerlei problemen met hormonen, schildklier, darmen en voedselsensitiviteit. Naast een uitgebreide intake gebruik ik vragenlijsten, bloed, ontlasting-, urine- en speekseltesten om te achterhalen wat er aan de hand is.

Eten is weten

bottom of page