top of page
  • Writer's pictureBeeBetter

Allergie

Updated: Jan 2, 2019

Het proces dat een allergie veroorzaakt is belangrijk voor onze survival.Ons lichaam past zich wonderbaarlijk aan allerlei omstandigheden aan en uit nieuw onderzoek blijkt dat onze allergieën geen teken van zwakte zijn maar juist een teken van kracht. Het proces dat een allergische reactie uitlokt redt juist je leven. Tijdens een allergische reactie laten mestcellen histamine los. Hierdoor krijg je wat men de allergische reactie noemt: niezen,lopende neus en waterige ogen, rode huid, jeuk etc.

Uit onderzoek van Daniele Lomelli, Ph.D. blijkt ons lichaam ook histamine loslaat uit mestcellen in de darmen tijdens vasten. Hierdoor komt oleoylethanolamide (OEA) vrij. Vroeger dacht men dat OEA er voor zorgde dat men geen honger kreeg, maar uit het onderzoek van Piomelli blijkt dat OEA zorgt voor de creatie en vrijzetting van ketone lichamen, moleculen die essentieel zijn om de hersenen actief te houden als onze lichamen in de survival mode staan. De bottom line van dit onderzoek is dat mestcellen, histamine en OEA zorgen dat wij boven natuurlijke dingen kunnen doen, zoals marathons en langere tijd kunnen functioneren zonder voedsel.


Nu heb je hier niet zo veel aan om de klachten van je allergie te verbeteren, maar hoe meer men begrijpt van dit proces, hoe dichterbij de oplossing is.


from MBG: https://www.mindbodygreen.com/articles/cells-involved-in-allergic-reactions-are-critical-for-survival

213 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page